Важността на качествени снимки, видео и виртуални турове при продажба на имоти в цифри



Важността на качествени снимки, видео и виртуални турове при продажба на имоти в цифри

Имотната фотография е ключов фактор при успешната продажба или наемане на имоти. Качествените снимки могат да подобрят привлекателността на обявите и да привлекат повече потенциални клиенти. В тази статия ще разгледаме някои данни и статистики, които подчертават важността на професионалната имотна фотография.

Влияние на качеството на снимките върху броя на разглежданията на обяви

Според проучвания, обяви с качествени снимки имат 94% по-голям шанс да бъдат разгледани от потенциални клиенти. Това означава, че имотите с добри снимки се продават или отдават под наем по-бързо и с по-голям успех, отколкото тези с лоши или некачествени изображения.

От сайта за недвижими имоти Реалистимо споделят, че според статистика от системите им, жилищните недвижими имоти в София публикувани с професионални снимки и имоти които са публикувани с видео или 360 градусови обиколки се разглеждат много повече от останалите обяви за апартаменти или къщи в София.

 

Времетраене на продажбата на имот

Статистиките показват, че имотите с качествени снимки се продават с 32% по-бързо от тези с лоши изображения. Това намалява времето на пазара и улеснява както продавача, така и купувача.

Това е особено валидно за апартаменти и къщи в луксозния сектор, където потенциалните клиенти търсят добро представяне на имота за да пристъпят към евентуален оглед на място.

Влияние на фотографията върху цената на имота

Професионалните снимки могат да допринесат за по-висока цена на продажба. Според проучвания, обяви с качествени снимки се продават на цени с около 5,5% повече от тези със средно качество на изображенията. Това може да означава значително по-голяма печалба за продавача.

Онлайн присъствие и маркетинг

С повече от 90% от потенциалните купувачи да започват своето търсене на имот онлайн, силното присъствие в интернет е от съществено значение. Професионалните имотни снимки са важен елемент от онлайн маркетинга, като наблягат на силните страни на имота и го представят в най-добра светлина.

Използването на социални медии

Социалните медии са станали все по-популярен начин за продажба на имоти. Качествените снимки са от особена важност в тези платформи, тъй като привличат повече внимание и гарантират, че обявата ще достигне до по-голяма аудитория. Допълнително 360 градусовите снимки могат да бъдат публикувани в някои от популярните социални мрежи и да предоставят на клиента възможността да направят виртуален оглед на имота директно от фийда на социалната мрежа.

Продавачите и агентите, които се стремят да постигнат по-добрите резултати, трябва да се фокусират върху създаването на висококачествени снимки, които да представят имотите им в най-добра светлина. Освен това, използването на социални медии и други онлайн маркетинг инструменти може да увеличи видимостта на обявите и да помогне да се достигне до по-голяма аудитория.

Платформата за недвижими имоти Реалистимо дава приоритет на обяви с добавена мултимедия. Докато всеки може да публикува обява за имот в сайта безплатно, листингите с видео и 360 градусови турове се показват на по-добри позиции в списъците с обяви в платформата. Така повече потребители ще могат да стигнат до обявата и имотите имат по-добра видимост.

 


 

 

Тази статия има единствено информационна цел и не бива да се възприема като препоръка и професионална консултация при покупко-продажба на недвижим имот или друг вид активи. Всички „материали“ (включително снимки/фотографии (чл.3 (1) т.7), графики, текстове, превод на текстове и цитати (чл.9) според закона за авторското право на Република България), са собственост на нашата компания, поради което са защитени от Закона за авторското право на Република България. При копиране на „материали“ се прилагат общите правила и условията за ползване.





Свържи се
с нас

Поискай оферта