Силата на виртуалните обиколки при обявите за недвижими имоти



Силата на виртуалните обиколки при обявите за недвижими имоти

В конкурентната ситуация, в която се намира пазара на недвижими имоти, за да се откроите пред останалите продавачи е от решаващо значение. Един от иновативните инструменти, с който може да даде предимство на вашите имотни обяви, е виртуалната обиколка. С помоща на тази технолигия предоставяме възможност на потенциалните купувачи да инспектират имоти от комфорта на своите домове, предлагайки набор от предимства както за брокерите, така и за купувачите.

 

Какви са предимствата на виртуалните огледи?

За разлика от статичните изображения, 360 градусовите виртуални обиколки осигуряват реалистично усещане за оформлението и характеристиките на имота. Това ниво на ангажираност може да привлече повече потенциални клиенти, които наистина се интересуват от това, което предлага вашия имот.

Дистанционно проучване на имота. Потенциалните купувачи могат да направят виртуална разходка на имота, независимо от тяхното физическо местоположение. Това удобство разширява вашата таргет група от потенциални купувачи извън местната аудитория, увеличавайки шансовете за по-бързо намиране на мотивиран купувач.

Ефективност. Чрез 360 градусовите обиколки се спестява времето както на брокерите, така и на купувачите. Купувачи, които вече са проучили имота чрез виртуалната обиколка, е по-вероятно да поискат лични посещение.

Предлагайки завладяващ виртуален оглед на имота, вие създавате доверие у потенциалните купувачи. Те могат да оценят състоянието, разположението и размера на имота, намалявайки вероятността от изненади по време на личното посещение.

Включването на виртуалните огледи в обявите ви, повишава вашето конкурентно предимство, отличавайки ви от конкурентите, които разчитат единствено на традиционни начини за представяне на имоти. Те демонстрират вашия ангажимент за приемане на иновативни технологии в полза на вашите клиенти.

Интерактивният характер на 360 градусовите обиколките води до по-висока ангажираност на купувачите към вашите имоти. Те могат да преразгледат обиколката няколко пъти, което им помага да вземат информирани решения.

Включването на интерактивни 360 градусови панорами във вашите обяви за недвижими имоти може да революционизира вашия подход към продажбите. Те не само подобряват опита на купувача, но и рационализират процеса на продажба, което в крайна сметка води до по-бързи сделка и доволни клиенти. 

 

Няколко съвета при заснемане на виртуална обиколка.

1. Избор на оборудване. В основата на качествената виртуална обиколка на имот стои техниката. Инвестирайте в качествена 360-градусова камера или DSLR/безогледална камера с приставка за обектив рибешко око. Сред най-популярните варианти са Ricoh Theta, Insta360 и GoPro Max. Една от любимите ни камери, която използваме не само за VR турове, но също така и за видео заснемане на епични видео кадри е Insta360 one X3

2. Разположение на камерата. Стратегически поставете камерата в различни стаи, за да заснемете цялото пространство. Снимайте от ъгли или централни точки за по-добро покритие.

3. Начинът на заснемане. Припокривайте всеки кадър с около 30%, за да осигурите по-плавно съединяване в постпродукцията.

5. Експозиция. Правете снимки в различни експозиции, за да се справите с предизвикателните условия на осветлението.

6. Снимки на открито. Не забравяйте да заснемете външни пространства като градини, дворове и околности.

 

Заснемането не е достатъчно. За да дадете живот на виртуалния тур, снимите трябва да бъдат редактирани и обработени с подходящия софтуер. След като изображенията бъдат редактирани и сглобени в панорами, те трябва да бъдат качени в специална платформа за споделяне с потенциалните купувачи.

Процес на редактиране.

1. Корекция на изображението. На всеки е ясно, че за да бъде постигнат най-добър ефект и снимките да са с по-високо качество, те трябва да бъдат допълнително обработени. Регулирането на баланса на бялото, експонацията и наситеността на цветовете, са от изключителна важност, за да създадете изключителен HDR ефект на изображението.

2. Сглобяване на панорамите. Повечето производители предоставят софтуер, с който може да съедините заснетите изображения в панорама. Ако производителя не предлага такава опция може да използвате приложения на трети страни.

3. Горещи точки и анотации. Добавете интерактивни елементи като горещи точки, които предоставят допълнителна информация за обекта и връзки към други стаи. Анотациите могат да подобрят изживяването на клиента.

4. Настройте навигационни пътеки или интерактивни карти, които да насочват зрителите през имота логично и последователно.

5. Интегриране на аудио и видео. Някои платформи позволяват да бъде интегрирано аудио описания или видеоклипове, с цел по-завладяващо изживяване.

Не забравяйте, че процесът на редактиране може леко да варира в зависимост от избрания от вас софтуер, така че е добра идея да се запознаете със специфичните инструменти и функции на избрания от вас софтуер.

Популярни платформи за 360-градусови виртуални огледи. 

1. Matterport. Популярен избор за създаване на интерактивни 3D модели и виртуални обиколки. Той предлага функции като маркиране на обекти и добавяне на анотации.

2. Kuula. Позволява ви да качвате вашите 360-градусови снимки и да създавате интерактивни виртуални обиколки. Той е лесен за използване и подходящ за начинаещи.

3. Pano2VR. Предлага разширени функции за персонализиране на виртуални обиколки, включително създаване на горещи точки и интерактивни карти.

4. Roundme. Фокусира се върху създаването на завладяващи виртуални обиколки с акцент върху разказването на истории. Той е чудесен за представяне на различни имоти в портфолио.

5. iStaging. Осигурява инструменти както за създаване на виртуални обиколки, така и за създаване на разширена реалност (AR) за визуализиране на пространства с виртуални мебели.

6. Cupix. Идеален за по-големи пространства, той автоматично създава 3D модел от вашите 360-градусови снимки и предлага впечатляваща точност.

В момента могат да се намерят платформи, който предоставят опции за публикуване на виртуални огледи безплатно. Въпреки това, за да бъде ефекта от объколката по-добър е необходимо да се използват платените функции, който предлагат тези софтуери. Един от големите недостатъци на голяма част от тези програми, е че те не предоставят възможност виртуалните огледи да бъдат интегрирани директно във вашия собствен сайт. 

 

Защо да изберете нас?

Ние разбираме колко е важно имотите да бъдат представени по възможно най-добрия и провокиращ интереса на купувача начин. За това се стараем да изработим най-завладяващите 3D визуални ефекти и ги интегрираме във виртуалните огледи, за да демострираме най-добрите характеристики на вашия имот. Ние изработваме 360-градусови виртуални огледи за всякакъв тип имоти, независимо дали става дума за търговски обект, градски апартамент или просторна къща. 

Веднъж заснели и обработили панорамите на вашия имот, ние предоставяме завършен виртуален оглед, който може да интегрирате във вашия сайт или където намерите за добре, като хостингът на вашия проект е безплатен. 

Свържете се с нас, за да научите повече за това как 360-градусови виртуални огледи на недвижим имот може да увеличи вашата конкурентоспособност, интересът към вашите обяви и потенциала за продажба. 





Свържи се
с нас

Поискай оферта