Продажба, 3-етажна къща в Доспат

Доспат, Смолян



Продажба

Къща

3 спални

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ИМОТА

  • ID на имота: 15425
  • Площ (РЗП): 390 кв.м.
  • Площ на двора: 516 кв.м.
  • Етажи: 3
  • Тип строителство: Каменна къща
  • Тип имот: Ваканционен | Инвестиционен

Повече за имота

Уникална каменна къща в сърцето на Родопи планина - отличен вариант за ваканционен дом или инвестиция.

Предлагаме за продажба самостоятелна триетажна къща с красив двор в центъра на град планинския град Доспат. Имотът е с потенциал да бъде преустроен в къща за гости. Къщата е с два отделни входа - един за първия приземен етаж и втори вход за втория и третия етаж. Къщата се намира в централната част на град Доспат, в непосредствена близост до новия център на града и до язовира.

Имотът се намира близо до центъра на града и крайбрежната алея на язовир Доспат. Той се състой от триетажна къща, дворно място и голям гараж за два автомобила.

Къщата е с два отделни входа – един за първия приземен етаж и втори вход за втория и третия етаж, и има следното вътрешно разпределение:

Първо ниво – приземен етаж с директен достъп към двора, на който са разположени, кухня, спалня, механа с камина, баня с тоалетна и складово помещение, което може да се преустрой на сауна, както и топла връзка с гаража. Има вътрешни стълби към втория етаж.

Второ ниво – входно антре, кухня, дневна стая с преход към спалня, втора непреходна спалня. Има възможност етажа да бъде преустроен и да бъде изградена баня с тоалетна. На това ниво има голяма тераса с гледка към двора.

Трето ново – отворено таванско помещение и малка тераса, от която се разкрива частична гледка към язовир Доспат.

Общата площ на къщата е с РЗП около 390 кв.м. (в която са включени гаража, топлата връзка , двата жилищни етажа, таванския етаж и терасите.

Таванския етаж е с площ около 75 кв.м. Веранда е с площ около 68 кв.м.

Имотът разполага с централна канализация и ВиК, ток, интернет и телевизия.

През 2018 г., на къщата е направена реставрация на фасадата, както и цялостен ремонт на покрива, като са поставени нови керемиди. На верандата над гаража е поставена хидроизолация. Дворът също е изцяло реновиран, както са изградени алеи, засадени с храсти и тревна настилка. Територията на имота е заградена с масивна ограда в стар български стил. Къщата се намира между две асфалтови улици, като има достъп и от двете страни.

Град Доспат е разположен на 1358 метра надморска височина, сред девствена природа с красиви гори, свеж планински въздух и красиви гледки към язовир Доспат, което превръща това място в предпочитана дестинация за туризъм. Намира се на 100 км от гр. Пловдив, 80 км от гр. Смолян, 200 км. от гр. София и 220 км от гр. Стара Загора. Заетостта от нощувки в района е между 150 и 250 на година, което превръща къщата в подходяща за ваканционен имот, както и за отдаване под наем или за целогодишно живеене.

Купувачът не дължи комисиона!

Работим в съответствие с изискванията на БДС EN 15733:2010 (посреднически услуги с недвижими имоти). При инспектиране на имоти задължително се подписва протокол за оглед!

Удобства
и екстри

Двор с озеленяване
Гараж за 2 автомобила
Паркомясто
Отопление на електричество
Отопление на твърдо гориво
Обзавеждане
Таванско помещение
Механа с камина
Два отделни входа
Голяма веранда

Снимки
на имота

Фото галерия

27 HD снимки
интериорни снимки
панорамни снимки с дрон

Видео
презентация

Видео галерия

Видео презентация на имота
заснемане на интериора
заснемане на имота с дрон

360° виртуална
разходка

360° галерия

Виртуален тур на имота
Панорамен оглед на района

Свържи се
с нас

Поискай оферта