Ако търсите ваканционен имот близо до София - помислете за Боровец



Ако търсите ваканционен имот близо до София - помислете за Боровец

Родните зимни курорти стават все по-привлекателни за покупка на недвижим имот през последните години. Но един от тях е особено привлекателен за покупка на ваканционен дом не само за чужденците, но и за българите. Това е най-стария курорт в България – Боровец. Ако сте активно търсещите купувачи, сигурно вече сте стигнали до извода, че Боровец е един от курортите, в който имотите не са за всеки джоб.

Но защо цените на имотите в Боровец са по-високи в сравнение с другите зимни курорти?

Ако направим сравнение с останалите зимни курорти, предлагащи сходни условия, като Банско и Пампорово, можем да направим извод, че разликата в цените се дължи на няколко основни фактора.

Локацията

Един от факторите, който може би е и най-важният, е локацията – тоест близостта му до столицата. Курортния комплекс е най-близката ваканционна дестинация до София, подходяща за пълноценна почивка не само през зимните месеци а и през всички останали. Не е тайна, че жителите на столицата, са с доходи над средните за страната, а основните купувачи на този локален пазар са именно столичаните.

Другите основни купувачи в Боровец са чуждениците, които търсят имоти в дестинации на по-достъпни цени спрямо другите европейски зимни курорти и с добра и бърза достъпност. А най-близкото летище до български зимен курорт е софийското, което се намира на 80 км от Боровец или по-малко от час с кола.

Липса на предлагане

Друг важен фактор поддържащ високите ценови нива в района, е малкото налични имоти за продажба. Тъй като Боровец е един от най-малко застроените курорти в България, тук предлагането на недвижими имоти е по-малко.

И въпреки, че Боровец е известен като един от най-скъпите курорти за покупка на имот, тук могат да се намерят имоти на срaвнително достъпни цени.

Защо си заслужава покупката на ваканционен имот в Боровец?

Боровец, един от най-популярните зимни курорти в България, предлага уникални възможности за инвестиране във ваканционен имот. Независимо дали сте любител на зимните спортове, обичате планинската природа или търсите идеалното място за отдих и релакс, Боровец има нещо за всеки. В следващите няколко реда ще разгледаме някои от основните причини, поради които покупката на ваканционен имот в този курорт е изгодна инвестиция.

Идеално място за зимни спортове

Боровец е добре известен с разнообразието и възможностите за зимни спортове, които предлага. Скиори и сноубордисти от целия свят се наслаждават на неговите добре поддържани писти и съвременни лифтове. Покупката на ваканционен имот в Боровец осигурява лесен достъп до всички удобства на курорта, позволявайки на собствениците да се наслаждават на своето хоби по всяко време.

Привлекателнa инвестиционна възможност

В сравнение с други европейски зимни курорти, цените на имотите в Боровец са изключително привлекателни. Това прави курорта идеално място за инвестиране във ваканционен имот, който може да се използва както за собствено ползване, така и за отдаване под наем с потенциал за добра доходност.

Развита инфраструктура

Боровец разполага с разнообразие от хотели, ресторанти, магазини и други удобства, които правят престоя на посетителите максимално комфортен. Собствениците на ваканционен имот могат да се насладят на всички тези удобства, като същевременно се наслаждават на спокойствието, чистия въздух и красотата на природата.

Целогодишни възможности за развлечени

 Въпреки че Боровец е известен като зимен курорт, мястото предлага разнообразни забавления и през летните месеци. По време на топлите месеци посетителите могат да се насладят на планински разходки, велосипедни пътеки, катерене и много други активности.

Инвестиция в бъдещето

С развитието на туризма в България, се очаква интересът към Боровец да нарасне в бъдеще, благодарение на близостта със столицата. Покупката на ваканционен имот в този курорт може да бъде добра инвестиция в бъдещето, като осигури допълнителен доход и възвръщаема стойност на инвестицията.

В заключение, покупката на ваканционен имот в Боровец представлява изгодна възможност за всеки, който търси комбинация от спорт, природа и развлечения. Със своите уникални предимства и потенциал за растеж, този курорт е един от най-привлекателните избори за инвестиция във ваканционен имот в близост до столицата.


Източник: 2ndHome.Bg - Ваканционни имоти в България





Свържи се
с нас

Поискай оферта